Werkhorst 36-40 Meppel - Herontwikkeling van 11.000 m2 kantoor naar zorg en educatief centrum De Woldhorst Meppel - Ontwikkeling 19 appartementen met ondergrondse parkeergarage Boom Meppel - Ontwikkeling 2 penthouses en 1 appartement. Blankenstein 140 Meppel Weerribbenland Ossenzijl

Het nieuwe wonen

Onderzoek naar herbestemming Stad en Esch Zuideinde van start
Midden in de stad Meppel staan, aan het Zuideinde 76 en de Prinses Marijkestraat, twee monumentale schoolgebouwen met daarnaast een sportterrein.

Het nieuwe wonen gaat uit van een goede woonomgeving met voorzieningen en zorg op afroep. We merken dat steeds meer mensen, voornamelijk senioren, zoeken naar een vertrouwde woonplek om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen met gebruik van diverse comfortdiensten en de zorg nabij zonder het gevoel te hebben in een zorgcomplex te wonen Dat betekent dat de bewoners bij een toenemende zorg of hulpvraag gewoon in hun eigen huis kunnen blijven wonen. Op de sportvelden zouden grondgebonden woningen en appartementen gerealiseerd kunnen worden die de voorzieningen van het oude schoolgebouw kunnen gebruiken.