Werkhorst 36-40 Meppel - Herontwikkeling van 11.000 m2 kantoor naar zorg en educatief centrum De Woldhorst Meppel - Ontwikkeling 19 appartementen met ondergrondse parkeergarage Boom Meppel - Ontwikkeling 2 penthouses en 1 appartement. Blankenstein 140 Meppel Weerribbenland Ossenzijl

Het nieuwe hotel

Onderzoek naar herbestemming Stad en Esch Zuideinde van start
Midden in de stad Meppel staan, aan het Zuideinde 76 en de Prinses Marijkestraat, twee monumentale schoolgebouwen met daarnaast een sportterrein.

Een hotel zou goed kunnen passen in de bestaande gebouwen van Stad & Esch. Het hotel is een zelfstandige moderne onderneming waarbij de faciliteiten en de dienstverlening volledig in het teken staan van gastvrij en gezond vertoeven in Meppel. In het hotel komen overnachtingsfaciliteiten met een culinair, restauratief hart en samen met schouwburg Ogterop verschaft dit een culturele beleving. Deze combinaties zijn aantrekkelijk voor zowel de toeristische als de zakelijke markt. De hoteldiensten zoals het restaurant, de wellness, de huishoudelijke diensten en de receptiefunctie staan tevens in dienst van het wonen. Bovendien kan er een zorgsteunpunt gerealiseerd worden. Bewoners die uiteindelijk zorg behoeven kunnen gebruik maken van deze zorg. Door de grootschaligheid van de gebouwen zou er nog ruimte over kunnen blijven voor cultuur zoals bijvoorbeeld een museum en andere lokale initiatieven of andere bedrijvigheid om het hotel en het wonen te versterken.